• chevron_leftTakaisin

Proteiini

Proteiini on ehdottoman välttämätöntä elimistölle kudoksen rakentamiseksi ja korjaamiseksi. Tämä sisältää lihasmassan säilyttämisen ja muodostumisen. Hyvän tuoton saamiseksi harjoittelusta on tärkeää varmistaa riittävä proteiinin saanti. Hyvä peukalosääntö, jota kannattaa yrittää noudattaa, on kuluttaa vähintään 2 g proteiinia painokiloa kohden joka päivä.

Jos laiminlyödä kehosi proteiinitarpeen tyydyttämistä ja samalla harjoittelet säännöllistä liikuntaa, se voi tarkoittaa 1. sitä, että kehitys pysähtyy etkä saa haluamiasi tuloksia tai 2. että pahimmassa tapaProteinpulver kan komplettera kött, mjölk, ägg, ost och bönor. uksessa hajoat olemassa olevaa lihasmassaa ja menetät siten kehityksessäsi taaksepäin. Proteiinitarpeen tyydyttäminen päivittäisellä ruokavaliolla ei ole mahdotonta, mutta monille se on vaikeaa, kallista ja epäkäytännöllistä. Yleensä sanotaan, että sinun tulee täyttää vähintään puolet proteiinitarpeesta "tavallisella ruoalla", kun taas loput voivat tulla ravintolisistä.

Pohjimmiltaan proteiinijauhe on erittäin keskittynyttä ravintoa. Tämä ravintoaine voi olla peräisin useista eri raaka-aineista, mutta yleisin on maito. Maidon proteiinilla katsotaan olevan korkea biologinen arvo sen täydellisen aminohappoprofiilin ansiosta. Suositut proteiinilähteet hera ja kaseiini jauheena uutetaan maidosta.

Hera tunnetaan nopeasta imeytymisestä, mikä stimuloi voimakkaasti proteiinisynteesiä ja vahvistaa lihaksia. Heraproteiiniin sekoitettu juoma on usein ohutta ja sitä on helppo juoda. Kaseiini imeytyy hitaasti ja johtuu ensisijaisesti antikatabolisista ominaisuuksista (estää lihasten hajoamisen). Kaseiinijuomat ovat yleensä hieman kermaisempia kuin hera, ja niihin voidaan sekoittaa hieman vähemmän nestettä vanukasmaisen koostumuksen saavuttamiseksi. Heran nopea imeytyminen tekee siitä parhaiten sopivan silloin, kun elimistö tarvitsee kipeästi ravintoa, esim. harjoituksen tai yön paaston jälkeen. Vaikka kaseiinin hidas imeytyminen tekee siitä sopivan paremmin välipalaksi tai iltapalaksi.

Niille, jotka eivät siedä laktoosia tai joilla on ideologisia syitä välttää eläintuotteita, soijaproteiini on hyvä vaihtoehto. Soijaproteiini uutetaan soijapavuista ja on yksi harvoista ei-eläinperäisistä proteiinilähteistä, joita pidetään biologisesti täydellisinä.

  • Kun? Välipalaksi, iltapalaksi ja treenin jälkeen.
  • Kuinka paljon? 30-40 g jauhetta 2-4 kertaa päivässä.
  • Miksi? Edistä palautumista ja stimuloi lihasten rakentamista.

- Lue lisää ja osta proteiinijauhetta täältä.